Luni 2-04.2012 - Tulcea, orasul verde !
Activitate dedicata igienizarii Parcului Personalitatilor si Victoriei.Elevii din clasele V-VIII au realizat pliante informative cu mesaje ecologice pe care le-au distribuit tulcenilor.
DSC00431.JPGDSC00435.JPG

DSC00436.JPG DSC00438.JPG

DSC00444.JPG DSC00446.JPG

DSC00448.JPG DSC00450.JPG

DSC00453.JPGA doua parte a zilei a fost foarte interesanta.Am participat la o prezentare facuta de Smurd in curtea scolii.Imaginile sunt relevante :

O saptamana altfel! on PhotoPeach

Miercuri, 4 aprilie, 2012 .....descoperim cu alti ochi Tulcea de altadata. Dupa ce ne-am documentat, am pornit sa exploram orasul si sa redescoperim frumusetea de odinioara a stravechiului nostru oras.

Tulcea de ieri si de azi on PhotoPeach

Crossing Tulcea Slideshow: Me’s trip to Tulcea, Romania was created by TripAdvisor. See another Tulcea slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.


DSC00570.JPGDSC00573.JPG

DSC00574.JPG DSC00575.JPG

DSC00578.JPG DSC00579.JPG

DSC00580.JPG DSC00584.JPG
DSC00588.JPG

DSC00598.JPG DSC00596.JPG

DSC00601.JPG DSC00605.JPG

DSC00614.JPGDSC00615.JPG

DSC00619.JPG DSC00623.JPG

Intalnire, dincolo de frontiere


Dincolo de frontiere,

Dincolo de Dumnezeu nu poate fi nimic si tocmai de aceea e o frontiera.Dincoace de Dumnezeu nu este nimic si tocmai de aceea este a doua frontiera, dar intotdeauna ceea ce se afla intre doua frontiere , deci e marginit, nu poate fi Dumnezeu. Napoleon Hill

V-ati intrebat probabil, de ce am ales sa devenim parteneri intr-un proiect fara frontiere....Exista atatea granite in lumea in care traim:granite de varsta, de educatie, de pasiuni, de interese, de obiceiuri si traditii, granite lingvistice...
Chiar si la scoala, casa noastra comuna, intalnim astfel de granite : granite intre matematica, literatura, biologie, geografie, fizica, muzica....si-apoi mai sunt si granitele de comunicare intre profesori si elevi, parinti si copii!Cate granite!
Pentru fiecare dintre noi, cei care isi doresc sa depaseasca frontiera propriei deveniri, este dificil sa platim de fiecare data taxa de frontiera : trebuie sa invatam, sa stim sa comunicam, sa fim atenti, sa fim prezenti chiar atunci cand gandul nostru e in alta parte!
In saptamana altfel, haideti sa depasim frontierele de varsta, ocupatie, cultura !Sa vedem cum ar fi lumea fara frontiere ?
Avem atat de multe in comun ....valori nedespartite de frontiere:
  1. 1. Traim in spatiul dobrogean
  2. 2. Vorbim aceeasi limba
  3. 3. Avem aceleasi interese- invatatura- , chiar de suntem pe pozitii diferite – unii elevi, altii profesori;
  4. 4. Pretuim in aceeasi masura traditiile dobrogene si ne dorim ca ele sa nu se piarda niciodata.Prin voi putem realiza aceasta aspiratie
  5. 5. Iubim in aceeasi masura locul unde traim, chiar daca, coplesiti de sarcini, nu avem timp sa recunoastem.Dar cand lipsim mai mult timp de acasa ducem dorul strazii uneori nepietruite sau murdare, casei noastre, catelului ce ne astepta la poarta, oamenilor pe care de obicei ii ignoram, nu-i asa ?
Dincolo de frontiere este o lume frumoasa,in care toti suntem parteneri care se respecta, este o lume perfecta .....este lumea pe care o meritam, este lumea pe care fiecare dintre noi trebuie sa si-o cladeasca.
Depinde de fiecare dintre noi cum traversam aceste bariere, care credeti-ma sunt imaginare!Frontierele, dragi copii , nu pot fi decat rodul imaginatiei celor marginiti.Ori voi, copiii, sunteti ca stare de spirit fara frontiere !Pastrati-va entuziasmul si capacitatea de a invinge orice dificultate !Urcati treptele devenirii si ve/ti cuceri o lume fara frontiere:
Istoria neamului nostru, traditiile, limba romaneasca, respectul pentru parinti si scoala sunt treptele care va asteapta.Ramane sa decideti daca si cate ve -ti urca ! Numai daca ajungeti sus , aveti ocazia sa aflati cum este o lume fara frontiere ! Succes !


Dincolo de frontiere on PhotoPeach